Cum sa procedezi cand laptopul se aprinde si se stinge imediat

Accesul la tehnologie ne-a facilitat pana in prezent foarte multe sarcini. Iata, putem face cumparaturi de la distanta, putem sa ne bucuram de clipe de relaxare vizionand filme, materiale, filmulete prezentate pe retele de socializare. Avem posibilitatea inclusiv sa transformam activitatea profesionala in munca de birou, pe care s-o desfasuram acasa, in compania celor dragi, cu mai putin stres. 

 

Insa, atunci cand lucrurile iau o intorsatura gresita, ca de exemplu, laptopul se aprinde, dar se stinge imediat, sentimentul de panica se instaleaza in mod invoit, cu atat mai mult cand ai de finalizat o serie de task-uri intr-un interval prestabilit. In multe dintre situatii, lucrurile pot fi remediate cu usurinta, fara a fi necesar sa apelezi la un centru si/sau un om specializat in reparatii. Asa ca iata o lista cu posibilele probleme care ar putea cauza aceasta neplacere si cum sa actionezi in aceasta situatie, conform service onlaptop

 

6 motive pentru care laptopul se aprinde, dar se stinge imediat

 

  • Verifica sursa de alimentare

 

In foarte multe dintre situatii este foarte posibil ca, laptopul sa nu primeasca suficienta energie sau sa nu fi fost alimentat. Se poate intampla sa fi uitat laptopul in stand-by, timp in care acesta si-a epuizat cantitatea de energie. Iar problema ar putea fi rezolvata prin atasarea cablului de conexiune si reincarcarea bateriei. 

De asemenea, un alt motiv ar putea fi dat de priza la care acesta este alimentat si care, ar putea suferi un soc de tensiune. Incearca sa alimentezi laptopul la o alta priza pentru a verifica daca acesta porneste din nou. 

Dar si cablul incarcatorului ar putea fi intrerupt, caz in care iti recomandam sa testezi un alt alimentator.

 

 

  • Analizeaza mentenanta si/sau posibilele incidente neplacute

 

Cand a fost ultima data cand ai curatat laptopul? Ti s-a intamplat recent sa scapi o serie de lichide/alimente deasupra acestuia sau in vecinatatea sa? 

Daca raspunsul la una aceste intrebari este afirmativ, afla ca si laptopul tau se poate umple de praf, mizerie sau o serie de substante pot ajunge direct la unitatea centrala si/sau la anumite componente care, vor duce ulterior la nefunctionarea corespunzatoare a laptopului. 

In acest caz poti avea nevoie de ajutorul unui specialist care sa-ti desfaca laptopul pana la componentele interne si sa il curete corespunzator, in eventualitatea in care nu ai scapat o serie de lichide care au produs un scurt-circuit pe placa de baza.  Noi iti recomandam preventiv sa-ti cureti laptopul de praf o data la cel putin 6 luni si sa eviti contactul cu potentiali daunatori.

 

 

  • Verifica portul de alimentare

 

Chiar si port-urile unui laptop pot suferi deteriorari, mai ales atunci cand vorbim de un laptop vechi sau de un laptop ce este utilizat des. Poti verifica cu ajutorul unui tensiometru daca laptopul tau primeste curent si daca portul de alimentare nu a fost afectat de-a lungul timpului, caz in care, cel mai probabil, va fi necesara inlocuirea componentei de catre un specialist sau cea efectiva, a laptopului.

 

 

  • Verificarea SSD/HDD-ului

 

Si deteriorarea HDD-ului poate fi un alt motiv pentru care functionarea corespunzatoare si pornirea laptopului este impiedicata.

In acest caz este necesar sa dispui de o serie cunostinte minime prin care sa desfaci cu succes hard drive-ul sau SSD-ul si sa-l amplasezi in cazul unui alt calculator pentru a verifica daca acesta reprezinta problema principala. Daca acest lucru se afirma, va fi necesar sa te orientezi catre un nou HDD/SSD, dupa caz.

 

  • Analiza procesorului

 

Procesorul poate fi un alt motiv pentru care laptopul nu se deschide corespnzator. Din nou sunt necesare cunostinte privind desfacerea calculatorului si a procesorului, a carui functionare necorespunzatoare se poate datora uscarii si absentei pastei termice, fie din cauza incapacitatii de racire la care poate fi de asemenea necesar sa se verifice coolerele, ce pot fi reparate sau dupa caz, inlocuite. 

 

 

  • Verificarea softului

 

O alta problema poate fi data inclusiv de resetarea softului sau de incapacitatea acestuia de a raspunde la o serie de comenzi predefinite, aspect cu care te poti confrunta dupa o cadere de tensiune sau chiar ca urmare a infectarii laptopului cu virusi. 

Pentru a preveni aceste situatii o optiune excelenta ar fi montajul unui convertor de tensiune de-a lungul sistemului de alimentare cu curent, precum si instalarea aplicatiilor, respectiv utilizarea unor programe de tip antivirus, exclusiv din surse sigure sau de pe site-uri oficiale.

Insa, pentru a remedia aceasta problema neplacuta poate fi necesar sa intri in sistemul software al laptopului tau sau in BIOS, de unde poti reseta intregul mecanism la valorile implicite. Poti gasi cu usurinta pe internet, in functie de tipul laptopului pe care-l detii, care sunt comenzile pe care trebuie sa le faci pentru a intra in BIOS. Atunci cand soft-ul nu functioneaza corespunzator, o alta solutie poate fi data si de reinstalarea Windows-ului.

Acestea fiind zise, speram ca acest material ti-a fost de folos ca sa gasesti motivul pentru care nu ti se deschide laptopul, dar si calea de a rezolva problema cu care te confrunti. 

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...