Ați avut vreodată sentimentul că, proprii copilași vor să-ți transforme casa într-o fermă de animăluțe? Ei bine, eu da! Mă gândeam că poate cu timpul le trece să mai aducă câte un pui de pisoi amărât de pe stradă sau un cățel prăpădit. Dar, nu! Băieții mei se credeau salvatorii pământului… slavă cerului că a trecut timpul și fiecare și-a îndreptat energia către alte hobby-uri. Ah, am uitat! Căței încă mai avem și mai vrem…
Și nu orice cățel… nu mic, sfios și prăpădit. Nu, nu! Au vrut mare! Și uite așa ne-am pricopsit cu Reyna. Un cane corso de toată frumusețea, dar nebună și cu deficit de atenție exagerat de mare (că tot lucrez într-o instituție de boli mintale). Pe cât e de mare, pe atât este de mâncăcioasă. N-am văzut așa ceva până la ea, jur. Zici că-i un sac fără fund.
Uitați-vă ce moacă are! Zici că este cea mai cuminte ființă de pe fața pământului, dar cerșetoarea din imagine este ceva de comă. Și nu vorbesc de mine, da? Are doi ani și când mi-au adus-o acasă era deja trecută de un anișor. Când i-am văzut capul imens m-am cam temut și nu de frică, ci doar îmi făceam griji ce și cât va mânca. Nu știam exact cu ce a fost hrănită până acum, dar am insistat să aflu. Cică mânca orice! Mi-am pus mâinile-n cap și m-am pus pe documentat. Un câine de rasă are anumite nevoi și cu nebuna nu cred că este de glumit.
“A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.” –Josh Billings
Inițial am întrebat pe la cunoscuți unde și cum pot găsi hrana pentru animale adecvată vârstei și rasei. Nu a fost greu să aflu de un super magazin online ce comercializează hrana pentru animale si produse de ingrijire a animalelor, de la branduri renumite precum Taste of the Wild, Purina, Royal Canin, Ekanuba, Biomill, Hill’s, Acana si Arion. Dar cum alegem hrana potrivită? Nu o să vă chinui cu definiții pompoase, dar trebuie să fim atenți la ceea ce cumpărăm pentru animalele noastre de companie indiferent de rasă.
În primul rând fiți foarte atenți la ceea ce este inscripționat pe ambalaj. Dacă optezi pentru hrana uscată, evită să cumperi dacă aceasta conține conservanți artificiali mai ales dacă conțin BHA, BHT şi Etoxiquina. Ingredientele principale din hrana uscată trebuie să fie carne pură și nu produse de origine animală sau carne procesată. Reyna preferă hrana uscată și deși înainte am încercat cam toate brand-urile posibile… până la urmă Brit Premium by Nature este printre favoritele ei.
“Dogs are our link to paradise. They don’t know evil or jealousy or discontent.” –Milan Kundera
Brit Premium este o hrana completa pentru câini adulți de talie mare, ce conține acizi grași pentru o digestie favorabilă, iar uleiul de somon din compoziție este bogat în Omega 3 și Omega 6 esențiale pentru sănătatea pielii și a blănii. Din când în când i-am inclus în meniu pui fiert dezosat cu orez și ou(pentru calciu). E un fel de dietă echilibrată, ca să zic așa. Știu că mulți dintre voi vă uitați și la prețuri atunci când achiziționați hrană uscată și umedă pentru animăluțele voastre, dar esențialul dintr-un sac cu hrana nu trebuie să lipsească și anume: proteine, carbohidrați, vitamine, minerale, grăsimi, fibre și protectoare articulare. Hrana uscată asigură tot necesarul animalelor, iar prin duritatea crochetei ajută și la curățarea suprafeței dentare. V-am zăpăcit, nu? Și pe mine… are grijă Reyna de asta!
Ah, el e Ghiță… mânzul în vârstă de 2 luni. V-am zis că băieții visează o fermă, nu? Cred că e doar începutul… bine că există pentruanimale.ro unde găsești o gamă largă de produse, hrană și accesorii, produse farmaceutice și mai ales pe cât de pregătiți profesional sunt… echipa este gata oricând să răspundă la toate întrebările. Vă vine să credeți că am găsit hrană uscată și produse de igienă pentru Ghiță?
Apropo… voi ce animale de companie aveți și cum alegeți hrana pentru ele? Aveți anumite criterii? Țineți cont de preț sau de calitatea produsului?
Acum nu mai am decât un papagal.