Poate si tu, la fel ca multi romani, ai o multime de jocuri de societate abandonate intr-un dulap sau adoperite de praf intr-una din camerele casei. Ai stiut insa ca acestea ar putea fi chiar cheia pentru a-ti pastra mintea activa si sanatoasa, pentru a petrece momente de neuitat alaturi de familie si copii? Ai citit vreodata despre beneficiile acestora seturi si despre felul in care pot sa iti schimbe viata? Daca nu, articolul de astazi este special scris pentru tine:
Iata principalele avantaje legate de aceasta activitate:
- Te distrezi și te simti bine: Unul dintre efectele jocurilor de societate este râsul. Râsul s-a dovedit a crește endorfinele -substanțe chimice ce aduc senzația de fericire. Amuzamentul si distractia, in grupuri, poate promova empatie, compasiune și încrederea fata de ceilalți.
- Timp in familie: Șederea cu cei apropiati, fără întrerupere, poate parea un lucru imposibil în casele noastre, deoarece fiecare are programe diferite. Dar prin astfel de jocuri alaturi de copii sau prieteni obtii o modalitate perfectă de a petrece timpul împreună și de a crea abilități de învățare în același timp. Vă apropiati de familie si va întăriți legăturile.
- Formarea memoriei și dezvoltarea abilităților cognitive: Copii ce practica astfel de jocuri exerseaza abilități cognitive esențiale cum ar fi rezolvarea problemelor. Parti din creier beneficiază direct de jocurile de societate (responsabile pentru gândirea complexă și formarea memoriei). De asemenea, sunt pastrate si create asociații cognitive și la persoanele in vârstă.
- Reduce riscurile pentru boli mintale: Unul din beneficiile primordiale ale jocurilor de societate este reducerea riscului declinului cognitiv, cum ar fi cel asociat cu demența și Alzheimer. Forta mintii trebuie exersata, pentru a deveni mai puternică. Un creier mai puternic are un risc mai mic de a-și pierde puterea.
- Reduce tensiunea arterială: Pe langa râs și creșterea endorfinelor, aceste jocuri vă pot ajuta să scădeți sau să vă mențineți tensiunea arterială. Această eliberare de endorfine ajută la relaxarea mușchilor și circulația sângelui – ceea ce va scădea, evident, tensiunea arterială. Tensiunea arterială crescută este asociată cu un risc mai mare de leziuni arteriale, boli de inimă și accident vascular cerebral.
- Reduce stresul: Poti sa te bucuri oricand de o astfel de activitate relaxanta, deoarece este o modalitate excelentă de a vă deconecta de stresul cotidian. Potrivit unui sondaj online realizat de RealNetworks, Inc., un producator de jocuri, s-a constatat că 64% dintre respondenți au declarat că joacă jocuri ca o modalitate de relaxare, iar 53% joacă pentru ameliorarea stresului.
- Intareste sistemul imunitar: Cercetarile au aratat ca negativitatea, depresia si stresul pot reduce capacitatea de a lupta impotriva bolilor. Senzațiile și gândurile pozitive, cum ar fi râsul și bucuria care vin întotdeauna in timpul acestor jocuri, împiedică aceste efecte prin eliberarea unor substanțe chimice care luptă împotriva stresului și stimulează sistemul imunitar. Astfel, indirect, s-ar putea ca celulele creierului să trăiască mai mult și să ajute la combaterea bolilor.
- Dezvoltarea copilului: Jocurile de societate au un rol foarte important în sănătatea copiilor și dezvoltarea creierului acestora. Ele ii ajută pe cei mici să dezvolte abilități logice și de raționament, să îmbunătățească gândirea critică și să isi sporească raționamentul spațial. Încurajarea copiilor să joace diferite tipuri de jocuri de acest tip poate, de asemenea, să crească abilitățile verbale și de comunicare ajutând în același timp la dezvoltarea atenției și a capacitatii de a se concentra/de a se concentreze pe perioade mai lungi de timp.
Binevenite pentru mine postările de genul acesta. La varsta asta potrivim forme, ne plac numerele, încă nu-l prea interesează lego dar vai, cate mai descopăr si eu 🙂
Folosesc pluralul că-ți dai seama că ne jucăm împreuna, altfel, tot Hapi sunt 😛
Mulțumim pentru recomandare.
Mulțumim pentru recomandare