Beneficiile mierii pentru sănătate sunt destul de cunoscute. Mierea este bogată în componente nutriționale importante pentru organismul nostru și pentru buna funcționare a creierului uman. Conține multe vitamine si minerale esențiale, precum vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, magneziu, potasiu, calciu, clorura de sodiu, fier, mangan, sulf, zinc și fosfați. aceste componente sunt foarte ușor de asimilat de organismul nostru, iar consumul mierii ne ajută să avem un tonus bun și să ne încărcăm cu energie.
După cum știți de ceva timp am început să fiu mai atentă la ce mănânc și încerc pe cât posibil să includ în alimentația mea alimente cât mai sănătoase. De ceva timp folosesc miere de tei datorită conținutului ridicat de vitamine și aminoacizi. Utilizată în tratarea tusei, răcelii, bronșitei și gripei, mierea de tei are proprietăți antiseptice. Mie îmi dă energie atunci când o consum și îmi alungă oboseala. Este excelentă în înlăturarea stresului și a insomniilor. Îmi place mierea de orice fel, iar astăzi v-am pregătit o rețetă în care am folosit miere de tei Roua Florilor de la Apidava.
Pentru gustările de dimineață întotdeauna caut să mănânc ceva care este sănătos și pentru că la job nu am timp să mănânc cum ar trebui, încerc să mănânc multe fructe, salate sau snack-uri din cereale. Pentru că ce se găsește în magazine nu este tocmai pe placul meu, astăzi am încercat să-mi fac propriile batoane cu cereale și miere de tei. Rețeta este foarte simplă!
Avem nevoie de: 3 linguri de miere de tei, 250 g mix de cereale, 3 linguri de fructe de goji, 100 g unt, 100 g zahăr brun, 2-3 linguri de mix de semințe (susan, floarea soarelui, in, dovleac) și opțional un vârf de linguriță de scorțișoară.
Într-o crătiță micuță, punem la topit untul împreună cu mierea şi zahărul brun la topit (nu la fiert). După ce cele trei ingrediente s-au topit adăugăm cerealele, fructele de goji, scorțișoara și mixul de semințe, omogenizăm amestecul şi îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presăm foarte bine compoziţia cu dosul unei linguri și coacem totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade cam 20-25 de minute. Lași compoziția apoi să se răcească, o porționezi și… poftă bună!
ce misto arata si ce gust bun trebuie sa aiba, pe langa faptul ca ai pus numai super alimente in ele. Bravo, zuzi! Promit sa fur si eu reteta, mai ales ca este destul de simpla si mie imi plac gustul de miere si textura cerealelor.
Ti-am furat reteta si eu voi face.
Desi ma asteptam la o reteta de baclava de la tine, aceasta reteta mi se pare sanatoasa si delicioasa.