Sa iti schimbi frigiderul pare sa fie o misiune comuna – mai ales la gama de optiuni moderna si diversa, iti vei dori sa iti tot schimbi electrocasnicele. Plus ca este si indicat: stiai ca electrocasnicele moderne sunt fabricate de asa natura incat sa fie cat mai convenabile la consum? Asa ca vei descoperi ca un frigider de clasa moderna este mai rentabil decat cel vechi de ceva ani. Te decizi sa il schimbi. Si acum incepe un lung sir de dileme.
- Ce alegi ca si brand? O prima problema tine de tipul de frigider. Spre exemplu, te poti orienta spre un frigider Samsung. Sunt si rentabile, sunt si elegante. Plus ca Samsung este un brand de incredere, asa ca suna bine o astfel de alegere. Sunt frigidere de aceasta marca care au parti din inox, ceea ce face ca in timp sa nu rugineasca, fiind expuse la diversi factori ambientali.
- Bugetul! Din fericire, exista atat de multe optiuni actuale incat indiferent de buget vei gasi ceva convenabil. Dar pentru a ridica pretentii de calitate pe termen lung, trebuie sa te gandesti ca undeva de la 1000 de lei in sus este un minimum de investit. Sa ne gandim si ca nu vei schimba frigiderul de la sezon la sezon asa ca merita cu siguranta.
- Unde il plasezi? Incorporat sau nu? Aici depinde de stilul casei fiecaruia. Nu te rezuma la ideea de a pune frigiderul in bucatarie, in stil clasic. La fel de bine poti sa il pui pe hol spre exemplu sau in zona balconului, daca detii unul. Cea mai mare grija ar trebui sa fie faptul ca nu este indicat sa il plasezi langa o sursa de caldura, de genul aragazului. In rest, daca tii cont spre exemplu de gama de la Samsung, de frigiderele din inox sau cel putin de culoarea inoxului, il poti plasa cu usurinta la vedere, fiind estetic asa cum arata.
- Cu sau fara no frost? Din nou ca un simbol al stilului modern, un frigider bun ar trebui sa includa si tehnologia no frost. Aceasta inseamna ca se impiedica formarea unui strat gros de gheata. Uita de stilul acela vechi, de dezghetare a frigiderului, cand pierzi timp si energie. Tehnologia moderna aduce si avantajul de a nu avea nevoie de asa ceva.
- Compartimentarea! Un aspect practic legat de un frigider tine de spatiul disponibil al acestuia. Asadar, minimul pe care il poti cere este ca frigiderul ales sa aiba compartimente destul de multe la partea de congelator, pentru ca acolo depozitezi pe termen lung diverse alimente. Cat despre partea de frigider, cel putin separeu pentru sticle, oua ar trebui sa aiba. Atentie, cat mai multe rafturi nu inseamna a fi mai util, caci ar putea sa iti ocupe prea multe spatii si sa nu iti incapa sticlele spre exemplu. Aici trebuie sa te gandesti ce tii in frigider in mod obisnuit.
Un frigider nou iti usureaza munca si este si mai eficient in misiunea de pastrare la rece a alimentelor. Alege intelept si cu rabdare.
al meu nu face gheata never-ever. Inseamna ca are no-frost? Nici nu stiam ce e aia. Inseamna ca Dumnezeu m-a impins sa-l iau pe asta.
Eu am nimerit un frigider foarte bun.
Am combina frigorifica si e formidabila.