Am primit spre testare un produs de care sunt deosebit de mulţumită încă de acum un an de zile, când întâmplător am dat peste produsele celor de la ApiLand. Produsele apicole mi se par cele mai excelente produse naturale, benefice în tratamentele naturiste, folosite cu succes pentru frumuseţea exterioară dar şi cea interioară. Lăptişorul de matcă este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor.
Acest produs apicol este recomandat de următoarele calităţi terapeutice :
* are proprietăţi antibacteriene, anti-fungice şi antigerminative
* antisclerotic, încetinind procesul de îmbătrânire
* recomandată şi pentru tratarea frigidităţii, sterilităţii prin insuficiente hormonal
* are o mare valoare nutritivă, lăptişorul de matca este singurul produs natural care conţine substanţa 10 HDA acid
* este cea mai bună sursă de acid pantotenic, vitamina A, Omega 3, Calciu, Fier, Cupru, Magneziu, Sulf, Fosfor
* 18 aminoacizi diferiţi: acid aspartic, glutamic, alanina, arginina, glutamina, glicina, lizina, metionina, prolina, valina, tiamina. tirozina
* are în componenţa tot complexul de vitamine B, respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12
* echilibrator al sistemului nervos
În scop terapeutic, consumul de lăptişor de matcă pur trebuie făcută numai după indicaţiile medicului, fiind de mare ajutor în :
* hiperlipidemie
* aplazie medulară
* boli pulmonare cronice nespecifice
* boli cronice ale cailor aeriene superioare
* gingivita hemoragică
* boli imunitare diverse
* insuficienţă renală cronică ş.a.m.d
Pentru că nu mă pot obişnui cu gustul lăptişorului de matcă pur, am hotărât să-l încerc în cosmetică. Este deosebit de util în prepararea măştilor şi a cremelor pentru piele, fiind un produs 100% natural şi un ingredient excelent pemtru îngrijirea pielii. eu la două săptămâni îmi fac o mască pentru păr cu : 2g lăptişor de matcă, un gălbenuş de ou (sau două în funcţie de lungimea părului), două linguri de ulei de măsline şi 1 linguriţă de ulei de cocos. Îl întind pe toată lungimea părului, apoi las masca să acţioneze timp de 3-4 ore. Dacă nu vă grăbiţi, masca o puteţi lasa să acţioneze până dimineaţă, apoi clătiţi cu apă caldă din abundenţă, iar pentru degresarea părului folosiţi şampon şi balsam dacă este necesar. După folosinţa acestei măşti hrănitoare, părul este mai voluminos, arată mai sănătos, strălucitor şi plin de vitalitate.
Există o mulţime de remedii naturiste în care puteţi include beneficiile lăptişorului de matcă pur. În continuare, pentru a vă fi de ajutor vă prezint câteva remedii:
Creşterea şi regenerarea naturală a părului
– 1 gălbenuş proaspăt sau două în funcţie de lungimea părului
– 1 linguriţă ulei de ricin
– 2g lăptişor de matcă Pur
Ingredientele se omogenizează şi se aplică pe părul proaspăt spălat. Se acoperă capul cu un prosop şi se lasă să acţioneze 30-60 de minute, apoi se degresează cu un şampon, se clăteşte şi se aplică balsam. Această mască se poate utiliza de trei ori pe săptămână.
Remediu pentru păr uscat
– 2 linguri de smântână
– 1 linguriţă ulei de germeni de grâu
– 1 lingură suc de lămâie
– 2g lăptişor de matcă Pur
Se omogenizează ingredinetele, apoi se întinde compoziţia pe părul umed. Se acoperă capul cu o cască de baie şi se lasă se se acţioneze timp de 15-20 de minute. Se clăteşte bine cu apă călduţă. Aceast remediu se poate utiliza o dată pe săptămână.
Lăptişorul de matcă Pur este un produs ideal pentru diminuarea ridurilor, revitalizarea tenului, hidratarea şi catifelarea tenului, precum şi în tonifierea facială. O excelentă mască pentru un ten normal şi mixt o puteţi face cu :
– 1 linguriţă lapte
– 1 linguriţă miere
– 2 linguri infuzie de muşeţel
– 1g lăptişor de matcă Pur
Se amestecă ingredientele până se obţine o pastă omogenă. Compoziţie se întinde pe faţa curată şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi se îndepărtează cu apă din abundenţă. Tenul vostru vă va mulţumi pentru acest tratament regesc, iar voi veţi fi mulţumite şi vă veţi bucura de beneficiile lăptişorului de matcă Pur pentru mult timp.
Darul albinelor este preţios pentru sănătatea şi frumuseţea noastră, aşa că dragii mei cititori, vă invit să încercaţi produsele apicole şi vă veţi convinge singuri de beneficiile acestora. Sunt curioasă câţi dintre voi ar accepta o cura cu lăptişor de matcă Pur şi dacă l-aţi încercat, care sunt opiniile voastre despre el?Cunoaşteţi alte remedii în care se poate include lăptişorul de matcă Pur?