Ingrediente:
250 gr biscuiţi simpli
250 gr zahăr
100 gr unt
50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie
75 gr nucă prajită (sau stafide înmuiate în apă călduţă sau 2 linguriţe de cafea instant)
120 ml lapte
esenţă de rom (sau rom)
1. Zdrobiţi biscuiţii cu mâna, până obţineîi bucăţele mici. Amestecaţi cu nucă (sau stafidele) tăiată bucăţi mici.
2. Într-o crăticioara puneţi 60 ml lapte şi zahărul apoi fierbeţi până se face un sirop legat (cca 1 minut după ce începe să facă spumă siropul).
3. Adăugaţi untul şi amestecaţi până se topeşte.
4. Adăugaţi cacaoa (şi cafeaua dacă folosiţi) dizolvată în 60 ml lapte. Adăugaţi esenţa de rom. Lăsaţi să dea un clocot.
5. Turnaţi treptat siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până vedeţi că se leagă biscuiţii şi se înmoaie un pic.
6. Pe o folie de plastic presăraţi puţină cacao (sau pudră de ciocolată) şi puneţi jumătate din compoziţie. Rulaţi strâns sub formă de rulou şi legaţi strâns la ambele capete şi îl puneţi la frigider câteva ore sau peste noapte.
7. Tăiaţi felii şi serviţi cu încredere.