Ardeiul gras provine din America de Sud fiind cunoscut din preajma anilor 5000 i.e.n. au fost răspândiţi ulterior în întreaga lume de exploratorii spanioli şi portughezi. Fiind nişte legume adaptabile, cultivarea lor s-a răspândi cu repeziciune în toate continentele. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, cum ar fi sistemului cardio-vasculare şi sistem optic, de asemenea sunt foarte importante pentru menţinerea stării generale de sănătate şi igienă.
Sucul proaspăt de ardei, în combinaţie cu sucul de morcovi, este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinali.
Numărul scăzut de calorii din ardeiul gras face din această legumă aliatul perfect împotriva kilogramelor în exces, deci nu vă feriţi să îl includeţi în dietă.
Ardeii graşi sunt disponibili pe tot parcursul anului, putând fi consumaţi în stare crudă sau în preparate diverse precum pizza, salate, paste, marinate, tocănite, supe, ciorbe şi multe altele. În combinaţie cu uleiul de măsline şi sucul proaspăt de lămâie pot aduce beneficii multiple pentru sănătatea noastră, nefiind nevoie să îi consumăm în cantităţi mari.
Şi pentru că încă este vremea salatelor vă invit să pregătiţi o salată de ardei gras cu porumb şi brânză.
Ai nevoie de:
* 2-3 ardei graşi roşii
* 1 ceapă potrivită
* 1 ceaşca porumb dulce din conservă
* 2 linguri ulei de măsline
* sos de oţet de mere (1 lingura oţet de mere amestecat cu 10 linguri apă);
* brânză uşor sărată
* sare şi piper, după gust
* pătrunjel tocat.
Cum se prepară:
Ardeiul se curăţa şi se taie felii sau cubuleţe. Ceapă se taie fâşii subţiri. Se prepară sosul de oţet de mere, care se toarnă peste toate legumele amestecat într-un castron măricel. Se picura şi uleiul de măsline, se fărâmiţează brânză şi pătrunjelul iar la final se potriveşte de sare şi piper.
Să aveţi poftă mare!