Alergatul este un exerciţiu foarte bun, te va ajuta să slăbeşti şi va creşte rezistenţa organismului la stres, efort şi boli.Cei care îşi doresc să facă sport, dar nu au bani de echipamente scumpe sau de abonamente la sală, se pot întreţine practicând cea mai ieftină formă de mişcare: alergatul.
Ieftin și la îndemâna oricui mai ales în această perioadă când se apropie zilele de plajă și vrem să arătăm cel mai bine. Și asta nu este obligatoriu aș zice, fiecare vrea să se simtă bine în fiecare zi indiferent de circumstanțe.Începe cu 30 de minute zilnic. Nu merge agale, ci în pas vioi, fără grabă. Pulsul nu trebuie să crească în timpul mersului decât foarte puțin.Nu trebuie să alergi foarte repede sau pe distanțe foarte lungi.
Antrenându-ți mușchii poți să eviți durerile lombare sau sensibilitatea la răceală.Nu uita ca inainte să îți începi antrenamentul execută mișcări de întindere, alungire, extensie și relaxare.Nu uita de o hidratare corespunzătoare pe toată durata alergării şi de purtarea unui echipament adecvat, cât mai lejer şi alcătuit din haine din bumbac care îţi lasa pielea să respire şi, cel mai important, să transpire în voie.
Beneficiile alergatului asupra sănătăţii:
* Reduce şansele apariţiei bolilor (de la cele mai simple la cele mai grave). Asigură circulaţia eficientă a sângelui şi implicit a oxigenului prin organism.
*S-a demonstrat că persoanele care aleargă în mod regulat sunt mai energice şi mai creative.
* Duce la producerea unei cantităţi mai mari de endorfină (hormonul fericirii).
* Reduce nivelul de stres, oboseala şi chiar depresiile în stare incipientă.
* Ajută la întărirea încrederii în propriile forţe, a concentrării şi determinării.
* Alături de o dietă corespunzătoare, alergatul este principalul inamic al “colăceilor” de grăsime.
Voi alergați prin parc sau pe bandă în sălile de fitness? Care dintre cele două sunt mai favorizate în opinia voastră și de ce credeți acest lucru?
De curand am fost cuprinsa de astenia de toamna. Am fost sfatuita sa apelez la terapiile cognitiv-comportamentale in aer liber chiar
De curand am fost cuprinsa de astenia de toamna. Am fost sfatuita sa apelez la terapiile cognitiv-comportamentale in aer liber chiarhttp://trucurifeminine.blogspot.ro/2016/11/tratament-pentru-astenia-de-toamna.html