- Pentru a curăţa mai uşor cuptorul, prepară o pastă din apă şi bicarbonat de sodiu pe care o întinzi pe locurile murdare. Apoi porneşte cuptorul pentru o jumătate de oră. Petele uscate de mâncare vor ieşi mult mai uşor.
- Soarele nu coace roşiile, căldura da. Depozitează roşiile cu codiţa în jos şi vor rămâne proaspete mai mult timp.
- Pentru un orez pufos, alb, adăugă o linguriţă de suc de lămâie pe litru de apă. Pentru a-i adăugă aroma în plus şi valoare nutritivă mai mare, fierbe orezul în lichidul păstrat de la fierberea vegetalelor.
- În salată de morcovi cruzi puneţi o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai uşor de asimilat. Evitaţi să puneţi zeamă de lămâie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atât de valoroasă.
- Kiwi,fructele exotice atât de bogate în vitamine, chiar dacă sunt tari şi proaspete la cumpărare, se înmoaie în câteva zile.Pentru a evita acest lucru e bine să le puneţi într-un coş cu mere.
- Cartofii fierţi fără coaja îşi pierd din vitaminele şi sărurile minerale pe care le conţin. De aceea, este recomandat să se fiarbă cartofii cu tot cu coajă.
- Mămăligă va ieşi fără cocoloaşe, dacă atunci când apa fierbe şi urmează să adăugaţi mălaiul, adăugaţi o cană de apă rece şi abia apoi mălaiul în ploaie.
- Dacă aţi achiziţionat un peşte cu miros neplăcut, îi puteţi reduce mirosul dacă îl fierbeţi timp de două minute într-o cantitate mare de apă combinată cu oţet şi sare.
- Când aluaturile nu cresc, de vină este faina. Este bine ca înainte de a pregăti un aluat să se verifice calitatea fainii. Cum? Se va strânge într-un pumn faina echivalentă a doua sau trei linguri. Dacă se formează nişte mici bulgari care se desfac când deschideţi pumnul, atunci faina este de calitate.
Voi ce alte trucuri ştiţi dragele mele? Pupici…