Pilaf cu ciuperci şi piept de pui..

cook-366875_960_720

Bună dimineaţa, dragile mele! Astăzi revin cu o reţetă destul de simplă pentru unele dintre noi şi anume:

Pilaf cu ciuperci şi piept de pui

Avem nevoie de următoarele ingrediente :
*   2 ardei graşi (unul roşu şi unul verde)
*   8 ciuperci potrivite (se pot folosi şi cele din conservă)
*   300g orez
*   o mână de verdeaţă – mărar sau pătrunjel
*   curry ,sare şi piper după gust
*   vegeta (eu folosesc de la Fucks cea cu ardei şi tomate)
*   un piept de pui potrivit
*   o lingură ulei de măsline

Punem pieptul de pui la fiert, iar între timp pregătim legumele bine spălate. Ardeii şi ciupercile le tăiem după preferinţe. Eu le-am tăiat în bucăţi mai măricele, apoi tocăm foarte mărunt verdeaţa. Orezul îl spăl în 3-4 ape până când apa este limpede. După ce pieptul de pui este fiert îl scot din cratiţă şi îl tai în bucăţi potrivite .
Legumele le călesc un pic într-o tigaie cu puţin ulei de măsline până prind un pic de culoare, apoi torn orezul şi pun câte un pic din apa rămasă de la pieptul de pui fiert.

Condimentăm pilaful cu sare, piper, vegeta după gust. Dacă vă place puteţi adăuga şi un vârf de linguriţă de curry. Va da o savoare deosebită mâncării.
Fiţi atente să mestecaţi din când în când pentru a evita ca orezul să se lipească de fundul cratiţei. Când este aproape gata, călesc rapid şi bucăţile de piept de pui apoi le pun peste orez. Mai las 5 minute şi opresc focul şi adaug verdeaţa.
Pilaful se poate servi ca atare sau cu o salată de varză roşie, aşa cum îmi place mie de exemplu.

                         Sper că va plăcut reţeta mea! Vă urez poftă bună !

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...