In ultimii ani am fost martori la evoluţia tuturor gadget-urilor, şi spre uimirea noastră această tehnologie este din ce în ce mai bună.
Cine nu îşi mai aduce aminte de vechea metodă de stocare a informaţiilor pe cd-uri? Era o nebunie totală, vroiam să avem toate filmele preferate sau muzica favorită doar pentru noi. O perioadă de glorie demult apusă dar încă îmi aduc aminte cu drag.
Apoi au apărut stick-urile de memorie, un dispozitiv electronic foarte popular care a pus la zid discheta şi cd-ul. O minunăţie a tehnologiei care a avut şi încă are succes, iar capacitatea lor de depozitare a informaţiilor diferă în funcţie de nevoile noastre.
Stick-urile de memorie sunt folosite in general pentru stocarea şi transportarea fişierelor personale sau nu, cum ar fi documente, imagini si inregistrari video ale petrecerilor sau a unor evenimente importante din viaţa noastră.
Un alt serviciu de stocare a informaţiilor este şi serviciul Cloud un nou concept foarte modern şi practic fără să fie nevoie ca utilizatorul să aibă nevoie de mari cunoştinţe în IT.
Eu acum de exemplu mă pot bucura din plin de amintirile plăcute care le păstrez într-un HDD extern luat la promoţie din magazinul online Azerty.
Aici găsim o mulţime de oferte şi promoţii pentru HDD externe din care ne putem alege uşor gadgetul de care avem nevoie.
V-aţi gândit vreodată cum ar putea arăta pe viitor unităţile de stocare a informaţiilor? Oare până unde ne va duce tehnologia?
Eu mă gândesc că poate vom fi chiar noi purtătorii acestor gadget-uri şi cum altfel decât printr-un microcip inserat în corpul nostru.
În felul acesta vom fi siguri 100% că nu vom pierde nimic, microcipul va fi uşor de utilizat fără programe sofisticate, cipul va fi introdus personal de fiecare sub epiderma şi va a vea o durată de utilizare până la 20 de ani. Vă daţi seama câtă informaţie ar putea strânge un astfel de microcip personal în 20 de ani?
Nu sunt artistă când vine vorba de super gadge-uri, dar sper ca viitorul unităţilor de stocare să fie mai simplu, fără prea multe bătăi de cap.
Acum ne mulţumim cu ce ne oferă tehnologia in ziua de azi, dar sunt sigură că copii noştri se vor bucura de „microcipul” visat de mine… offf de aş trăi încă 100 de ani să văd şi eu minunea..
Articol scris pentru proba nr 27 la SuperBlog 2012!